U bent in het bezit van een sloopauto? Een auto die simpelweg te veel gebreken vertoont en hierdoor eigenlijk niet meer de moeite waard is om te repareren. Reparatie is weliswaar mogelijk, maar vaak zijn de kosten zo hoog dat het raadzaam is om op zoek te gaan naar een vervangend voertuig. Bij Sloopauto-Online.nl kopen wij voertuigen in die gedemonteerd mogen worden op de autosloperij. Dit kunnen auto’s zijn die kapot zijn gegaan door bijvoorbeeld een gebroken distributieriem of voertuigen met hoge reparatiekosten voor een nieuwe apk-keuring. Als u een dergelijke auto heeft, bied deze dan online aan via onze website, zodat wij u een geheel vrijblijvend overnamebod kunnen doen op het voertuig. Ook bestaat de mogelijkheid om direct telefonisch contact op te nemen met onze inkoper!
Wat heeft u nodig voor de verkoop van uw auto?
Wanneer u een sloopauto heeft die u door ons wilt laten afvoeren, moet u in het bezit zijn van het complete kentekenbewijs. Veel auto’s beschikken inmiddels al over een kentekencard; dit is een kentekenbewijs in de vorm van een pasje. Naast het overhandigen van de kentekencard aan onze chauffeur, moet u ook beschikken over de complete tenaamstellingscode. De tenaamstellingscode is een unieke code die bestaat uit twee delen: deel één met 4 karakters en deel twee met 5 karakters. Als u in het bezit bent van de complete tenaamstellingscode met in totaal 9 karakters en het bijbehorende pasje, de kentekencard waarop het documentnummer vermeld staat, kunnen wij uw auto 24/7 vrijwaren. Het vrijwaringsbewijs wordt dan handmatig uitgeschreven. De RDW is tegenwoordig zo sterk geautomatiseerd dat uw auto direct van naam af is. U betaalt dan ook per eerstvolgende werkdag geen wegenbelasting meer. Het enige wat u zelf moet doen, is uw verzekeringsagent contacteren.
U bent de tenaamstellingscode kwijt?
Met de invoering van het nieuwe kentekenbewijs zijn er bij veel particulieren misverstanden ontstaan over welke papieren u wel of niet moet bewaren bij een eventuele verkoop van uw auto. Omdat het eerste deel van de tenaamstellingscode wordt verstrekt bij de registratie op het postkantoor en deze wordt afgegeven op een kassabon, bestaat de kans dat deze code wel eens zoek raakt. Als dit bij u het geval is, overleg dit dan met uw inkoper. Naast het aanvragen van een nieuw kentekenbewijs bestaan er ook mogelijkheden om via de website van de RDW middels uw DigiD kosteloos een demontagecode aan te vragen. De autosloperij kan met een geldige demontagecode uw auto ook afmelden, zodat u een geldig RDW vrijwaringsbewijs ontvangt.
Heeft u nog een papieren kentekenbewijs?
Voor de verkoop van een auto met een papieren kentekenbewijs moet u eigenlijk over alle drie de delen beschikken. Het belangrijkste is het overschrijvingsbewijs, waarop de duplicaatcode en een controleletter vermeld staan. Deze gegevens heeft onze chauffeur nodig, zodat er direct een geldig vrijwaringsbewijs kan worden uitgeschreven. Bent u het overschrijvingsbewijs kwijt? Meld dit dan bij uw inkoper of vraag online een demontagecode aan, zodat de administratieve afhandeling versneld verloopt.